Resepi Kampung Melayu

Waktu Memasak: 45 minit Porsi: 4 orang Bahan-Bahan : Ikan goreng: 2 ikan mujaer potong 2 bagian Minyak untuk menggoreng 1 sdm garam secukupnya Air 1 sdm ketumbar bubur 1/2 jempol jahe di haluskan 1 […]

Bahan-Bahan : 500 gr Cumi2 1 Sdt Air Jeruk Nipis 1/2 Sdt Garam 2 Buah Mentimun, kupas (Potong memanjang) 1 Batang Serai (memarkan) 1 Ruas Lengkuas (memarkan) 2 Lembar Daun Salam 5 Buah Cabai Rawit […]

Bahan-Bahan : 500 gr Tenggiri Timun potong korek Cabe merah iris panjang Bumbu: 5 Bawang merah 4 Bawang putih 3 Kemiri dikit Jahe Pelengkap: Daun salam Serai geprek Lengkuas geprek Garam penyedap Air n minyak […]

Bahan-Bahan : 1 papan tempe Bumbu halus: 5 siung bawang merah 2 siung bawang putih 5 buah cabai merah keriting 1 cm kunir 5 butir kemiri 1 lembar daun jeruk Secukupnya gula merah Secukupnya gula […]

Segala gambar yang mengandungi logo citarasawan adalah hak milik penuh citarasawan, segala resepi yang ada di dalam blog dibenarkan sebagai rujukan dan perkongsian..Kak Yati Memories. Ramai yang puji sedap dan bila cm rasa, memang sedap. […]

Resepi Kek Span Gebu sendiri kan ofkos! iols ubah semula resepi ni sendiri supaya lebih senang dan mudah seperti ABC! ni sue buat perisa keladi sebab pes .Bahan bahan Kek Span Topping Keladi kg keladi […]

Segala gambar yang mengandungi logo citarasawan adalah hak milik penuh citarasawan, segala resepi yang ada di dalam blog dibenarkan sebagai rujukan dan perkongsian..Kak Yati Memories. Ramai yang puji sedap dan bila cm rasa, memang sedap. […]

Suatu masa dulu, suatu ketika dulu, kek Pandan Layer ini pernah menjadi pujaan hati. Sedap sangat terutama bila dimakan sejuk sejuk tapi kini dah bertahun tahun juga .Kek Lapis Kastard Pandan Pandan Custard Layer Cake […]

Segala gambar yang mengandungi logo citarasawan adalah hak milik penuh citarasawan, segala resepi yang ada di dalam blog dibenarkan sebagai rujukan dan perkongsian..Siapa pernah makan pavlova?? Aku tak ada lah selalu makan pavlova ni, tapi […]

Assalamualaikum semua Kembali lagi dengan kek lapis asam manis. Sebelum posa hari tu aku dah try buat, tapi bukan resepi ni. Sedap jugak. Yang ni pun sedap..Dah lama saya tidak menulis tentang masakan atau berkongsi […]