Cara Siapkan Enak Telur ikan masak lemak cili padi

Enak, Lazat, Simpel dan Mudah

Telur ikan masak lemak cili padi. Masak ayam lemak cili padi ni paling simple dan tak renyah. Sebab kadang tu kalau dah tahap malas sangat nak beli bahan lengkap, guna je apa yang ada kat rumah negeri sembilan ni. Harini baru ada mood nak masak ayam lemak cili padi.

Telur ikan masak lemak cili padi Kemudian curahkan ke dalam periuk bersama ayam kampung dan masukkan serai yang telah dititik tadi. Kulit Lembu Masak Lemak Cili Padi Actually Kulit Lembu Masak lemak cili Padi dengan Petai Haaaa. Download ayam masak lemak cili padi for FREE. Anda dapat memasak Telur ikan masak lemak cili padi gunakan 9 bahan dan 4 langkah. Bagaimana cara membuat nya.

Bahan memasak Telur ikan masak lemak cili padi

  1. Siapkan 2 of telur ikan yang segar.
  2. Anda membutuhkan 1 cawan of santan pekat.
  3. Anda membutuhkan 7 of biji cili padi.
  4. Anda membutuhkan 1 of biji bawang merah.
  5. Siapkan 2 cm of kunyit hidup.
  6. Siapkan 1 batang of serai.
  7. Siapkan 1 helai of daun kunyit.
  8. Siapkan 2 keping of asam keping.
  9. Persiapan of Garam secukup rasa.

All formats available for PC, Mac, eBook Readers and other mobile devices. choice_of_cooking_style.pdf - Braised Chicken With Black Fungus Ayam Masak Kicap Braised Chicken With Salted Fish Ayam Masak Lemak Chili Padi Braised Chicken With. Ayam masak apa sahaja untuk di makan dengan nasi putih pun saya memang sangat suka. Kalau boleh hari hari hendak makan ayam. Jujur cakap, keluarga saya boleh dikatakan sangat jarang untuk memasak ayam masak serai cili padi ini.

Telur ikan masak lemak cili padi langkah langkah

  1. Celur sebentar telur ikan bersama 1 keping asam keping dan sedikit garam. Sebentar saja untuk hilangkan hanyir telur ikan. Setelah itu, buangkan airnya..
  2. Kisar bawang, lada, kunyit dengan sedikit santan. Tuangkan semula ke dalam periuk telur ikan tadi..
  3. Masukkan serai yang diketuk. Masukkan lebihan santan. Masak dengan api kecil supaya santan tidak bergentel. Kacau selalu..
  4. Apabila sudah agak masak, masukkan daun kunyit. Rasa garam dan masak sehingga daun kunyit layu. Siap.. Selamat mencuba..

Senang kan cara nak masak ketam masak lemak cili api ni. Lagi sedap makan dengan nasi panas dan telur mata. Selamat mencuba! "Masak Lomak Cili Api" is a traditional Malay dish that is especially popular in Negeri Sembilan. TUMBUK Cili padi - ikut la nak level pedas macamana Kunyit / Serbuk Kunyit Bawang merah Garam Serai - dititik. Ikan keli disalai/panggang( garam Masuk belimbing buluh Masuk tomato Garam Perasa.